Van még mit tanulnia Verstappennek Hamiltonéktól Marko szerint

Nem volt köze a Red Bull által elrontott szárnyállításnak Max Verstappen Török Nagydíjon látott első megpördüléséhez. Helmut Marko finom kritikát is megfogalmazott a hollanddal szemben.

Teljes cikk

Vélemény, hozzászólás?

6 thoughts on “Van még mit tanulnia Verstappennek Hamiltonéktól Marko szerint

 1. Nyilván neki talán a legnehezebb , óriási tehetség de évek óta egy VB harc esélye se jut. Türelmetlen , kockázatot vállal és nincs igaza Markonak mert az első kiállásnál állítottak a szárnyán , bár az látszott hogy amúgy Max Perez mögött láthatóan nagy kockázatot vállalt , túlon túl nagyot , látszott a szitun, de azért általában ezeket jól szokta látni meddig lehet elmenni. Na mindegy , attól függetlenül oda kell figyelni rá.

 2. Grabowsky78:
  Én elismerem a tehetségét nagyon ügyes a srác. Viszont amikor azt mondtam nem vagyok biztos benne, hogy egy vb címért menő harcban végig koncentrált tudna maradni és nem vinné néha tévútra a hév, pontosan az ilyenekre gondoltam mint amit a hétvégén is láttunk tőle. Bármilyen jól is teljesít 15futamot mindig van 2-3 amikor saját hibából dobál el pontokat. Az, hogy ez a stílusából adódik vagy ezt még mindig kinőheti ezt nem tudom. Elvileg megvolt a kocsija a győzelemre, de az agresszív stílus most nagyon nem volt kifizetődő! Amikor Perezzel vívott és megpördült ott nem vagyok benne biztos, hogy nem valami hasonló lett volna akár száraz pályán is.

  Na de most az ilyeneket mindig úgy mondjátok, mint ha mások folyamatosan hibátlan szezonokat tolnának és csak Verstappen lenne az aki évente 2-3 versenyt elb*sz magának.. 😀 Őszintén szólva elég szomorú is lenne, ha az autosport királykategóriájában valaki csak úgy kisujjból kirázna egy olyan szezont, amibe nem lehet belekötni, mert az azt jelentené, hogy túl könnyű vezetni az autókat és a top pilóták nincsenek elég nagy kihívás elé állítva. Hamiltonnak is idén a Mercedes és a saját dominanciájának ellenére ott van már 2 olyan futam, ahol bénázott, Ausztriában konkrétan már a kvalin is kiharcolt egy büntetést magának a sárga zászló figyelmen kívül hagyásával, aztán a futamon meg kiütötte Albont, amivel bezsebelt egy újabb 5 mp-t és lecsúszott a dobogóról, Sochiban meg sikerült még a futam előtt úgy szabálytalankodnia, hogy kapjon 10 mp büntetést. Csak itt is figyelembe kell venni, hogy a Merci s€ggrakétája miatt a hibák is kevésbé jönnek ki eredmények szempontjából, mert a futamok 90%-án Hamilton bevállalhatna pl egy Vettel féle piruettet és még akkor is legrosszabb esetben a 3. helyen bejönne, de lehet, hogy még a 2. is meglenne neki. Verstappennek már jobban meg kell fizetnie a hibáiért, a középmezőnyben meg egy kisebb bakival is akár több pozíciót bukhatsz, főleg időmérőn, ahol sokszor századok vannak a Racing Point, Leclerc, Ricciardo és a Mclarenek között. Szóval ezekkel már megint átesünk a ló túloldalára, Verstappen barom volt a hétvégén, ez tény, de mindenkinek vannak gyenge futamai egy szezonban és a Hollandnál nem kimagaslóan nagy ez a szám a közvetlen riválisaihoz képest.

 3. Ez azért van mert ehhez a sporthoz ész is és idegrendszer is kellene, az meg nincs. Mindenki várja tőle a bajnoki címet amit egy Mercivel, Bottas mellett kisujjból lehozna, de egy szoros vb harcban már nem biztos hogy idegileg bírná. Sajnos ez a vérében van, volt honnan örökölni.

 4. Én elismerem a tehetségét nagyon ügyes a srác. Viszont amikor azt mondtam nem vagyok biztos benne, hogy egy vb címért menő harcban végig koncentrált tudna maradni és nem vinné néha tévútra a hév, pontosan az ilyenekre gondoltam mint amit a hétvégén is láttunk tőle. Bármilyen jól is teljesít 15futamot mindig van 2-3 amikor saját hibából dobál el pontokat. Az, hogy ez a stílusából adódik vagy ezt még mindig kinőheti ezt nem tudom. Elvileg megvolt a kocsija a győzelemre, de az agresszív stílus most nagyon nem volt kifizetődő! Amikor Perezzel vívott és megpördült ott nem vagyok benne biztos, hogy nem valami hasonló lett volna akár száraz pályán is.

 5. F1890:
  ha jobban belegondolunk már 2016 brazíliában is mákja volt h nem baszta falnak, tavaly németországban is megpördült akkor sem végezte falban. szóval a tempója az megvan esőben is, de sok a hiba. túl görcsösen megy még mindig, mert tudja h évi 1-2 esélye van csak a futamgyőzelemre

  Ebbol altalaban 1-et el is basz.

 6. ha jobban belegondolunk már 2016 brazíliában is mákja volt h nem baszta falnak, tavaly németországban is megpördült akkor sem végezte falban. szóval a tempója az megvan esőben is, de sok a hiba. túl görcsösen megy még mindig, mert tudja h évi 1-2 esélye van csak a futamgyőzelemre