Räikkönen: Nagyon érdekelt a Dakar, de…

Új szerződése aláírásával Kimi Räikkönen egyértelművé tette, hogy még nem tervez búcsúzni a Forma–1-től, ám ez nem jelenti azt, hogy nem érdeklik más kihívások.

Teljes cikk

Vélemény, hozzászólás?

18 thoughts on “Räikkönen: Nagyon érdekelt a Dakar, de…

 1. schumilton: Hamilton mellett szerintem úgy járt volna, mint Alonso. Persze nem a képességei miatt. Mint tudjuk, Ron papa Hamilton miatt vált el a feleségétől…

  Alonso egy arrogáns fazon volt akkoriban mindenképp. Nem csak tisztán versenyezni akart, hanem elnyomni mindenkit csapaton belül, ezt pedig Ron -joggal- nem engedte egy olyan sráccal szemben, mint Hamilton, aki olyan volt neki, mint Markonak Verstappen: élete fogása. Kimi egy simulékony srác, nem akarta volna elnyomni a britet, jó verseny lehetett volna közöttük, eleinte garantált Kimi sikerrel, már csak a tapasztalata miatt is.

 2. KIMI AND THE RED POWER: Egy maximalista Kimi 2008 végére már 3 címnál járhatott volna… 2003-ban úgy lett majdnem bajnok, hogy Coulthard beállításaival ment, annyira nem volt képben a technikai világgal. Azt követően 2007-2008-at is simán behúzta volna, függetlenül attól, hogy marad a McLarennél, vagy átigazol a Ferrarihoz.

  Hamilton mellett szerintem úgy járt volna, mint Alonso. Persze nem a képességei miatt. Mint tudjuk, Ron papa Hamilton miatt vált el a feleségétől…

 3. andrea1:
  Neked ez a véleményed és én megértem, bosszant engem is, de ez az ő döntése volt, amit igazából nem fair a szemére vetni. Még mindig szerencsések vagyunk mert látjuk versenyezni, zseniális megvillanások idén, tavaly. Azért ahova juthatott volna az életvitelével, tragikus is lehetne, legalább annyira mint Schumacher élete az lett, annyi mindenkit lehetne írni. Egyedül azt bánom hogy sajnos nem mondható el, a legsiekresebb finn f1-es versenyző, mert Mikánál tehetségesebb versenyző. Mikat nagyra becsülöm, kedvelem.

  Egy maximalista Kimi 2008 végére már 3 címnál járhatott volna… 2003-ban úgy lett majdnem bajnok, hogy Coulthard beállításaival ment, annyira nem volt képben a technikai világgal. Azt követően 2007-2008-at is simán behúzta volna, függetlenül attól, hogy marad a McLarennél, vagy átigazol a Ferrarihoz.

 4. Neked ez a véleményed és én megértem, bosszant engem is, de ez az ő döntése volt, amit igazából nem fair a szemére vetni. Még mindig szerencsések vagyunk mert látjuk versenyezni, zseniális megvillanások idén, tavaly. Azért ahova juthatott volna az életvitelével, tragikus is lehetne, legalább annyira mint Schumacher élete az lett, annyi mindenkit lehetne írni. Egyedül azt bánom hogy sajnos nem mondható el, a legsiekresebb finn f1-es versenyző, mert Mikánál tehetségesebb versenyző. Mikat nagyra becsülöm, kedvelem.

  KIMI AND THE RED POWER: Szerintem ez nem “más”, hanem egy fontos alkotóelemnek a hiánya. Óriási ziccert hagy ki ezzel és szurkolóként is dühítő, hogy nem tesz bele mindent. Kimi és Rosberg 1-1 címet nyerte, de többre becsülöm Nicot, mert kevesebből ugyanazt hozta ki mint Kimi. A finn nem egy “egy-címes” versenyző, hanem sokkal többre lenne predesztinálva, de a felfogása ennek gátat szab.

 5. andrea1: Mondom Kimi más,mindegyik más, kar ezt elemezni , ennyit hozott ki ebből , én se értem miért nem tett bele többet , a tehetsége mindegyik közül akiket felsoroltál Hamiltonnak van nála több , ráadásul még az autókhoz is ért ..amelyik csapatba jár Kimi és megvetette a lábát ,az a konstrukció általában amit alá tolnak egy fejlődő tendenciátmutat , a gumikat jól kezelő autóvá válnak ha még nem az . Szóval érthetetlen , de pont a könyv mutatta meg hogy abból az egyszerű srácból, ki lett és milyen hálát érzett a szülei felé akik összefogtak és minden egyes pénzüket befektették ebbe. Azt a fejezetet nagyon jól leírta az író , az o kevéske kifejező módján értem itt Kimitmennyit jelentett és mennyire miattuk is nyomni kellett.

  Szerintem ez nem “más”, hanem egy fontos alkotóelemnek a hiánya. Óriási ziccert hagy ki ezzel és szurkolóként is dühítő, hogy nem tesz bele mindent. Kimi és Rosberg 1-1 címet nyerte, de többre becsülöm Nicot, mert kevesebből ugyanazt hozta ki mint Kimi. A finn nem egy “egy-címes” versenyző, hanem sokkal többre lenne predesztinálva, de a felfogása ennek gátat szab.

 6. KIMI AND THE RED POWER: Az a baj, hogy aki ilyen szempontból más, az gyengébb. Ezt nagyon jól megmutatták az Alonso és Vettel mellett töltött évek. A tehetsége + minimum effort (Permane után szabadon) elég lehet olyan versenyzőkkel szemben, akik nem olyan tehetségesek és/vagy nem teszik bele hasonlóan a melót (lásd Coulthard, Montoya, Massa, Grosjean, Giovinazzi). Ellenben vannak olyanok, akik hasonlóan tehetségesek, és mellé baromi szorgalmasak is (lásd Alonos és Vettel), na mellettük viszont másodhegedűs, mert velük szemben 1-2 villanáson kívül, nem képes konstansan erős teljesítményt nyújtani.
  Kimi Räikkönen bizonyos körülmények között verhetetlen, de míg ő 10-ből maximum 2-szer hozza ezt, addig az Alonso, Hamilton, Vettel, Leclerc, Verstappen és Schumacher típusú versenyzők 10-ből 9,5-szer.

  Mondom Kimi más,mindegyik más, kar ezt elemezni , ennyit hozott ki ebből , én se értem miért nem tett bele többet , a tehetsége mindegyik közül akiket felsoroltál Hamiltonnak van nála több , ráadásul még az autókhoz is ért .. amelyik csapatba jár Kimi és megvetette a lábát ,az a konstrukció általában amit alá tolnak egy fejlődő tendenciát mutat , a gumikat jól kezelő autóvá válnak ha még nem az . Szóval érthetetlen , de pont a könyv mutatta meg hogy abból az egyszerű srácból, ki lett és milyen hálát érzett a szülei felé akik összefogtak és minden egyes pénzüket befektették ebbe. Azt a fejezetet nagyon jól leírta az író , az o kevéske kifejező módján értem itt Kimit mennyit jelentett 🙂 és mennyire miattuk is nyomni kellett.

 7. Alapvetően egyetértek. Valóban sokkal szűkebb spektrumban tudja kihozni a maximumot a csomagból, jó ideje már. Igazából konkrétan 2007 óta. Én addig úgy emlékszem, és mindig is úgy véltem, hogy sebességben, időmérős és futamtempót is ideértve, 2004-2006 közti Kimi volt a peak, aki szerintem akkor még Alot is verte volna egy csapatban, aztán Alo ahogy idősödött egyre jobb lett, Kimi sajnos inkább vissza fele. Hogy az aktuális szabályrendszer feküdt annyira akkor neki, és /vagy Ron fater és a meki szorosabb póráza, azt nem tudom, valószínűleg több minden.

  KIMI AND THE RED POWER: Az a baj, hogy aki ilyen szempontból más, az gyengébb. Ezt nagyon jól megmutatták az Alonso és Vettel mellett töltött évek. A tehetsége + minimum effort (Permane után szabadon) elég lehet olyan versenyzőkkel szemben, akik nem olyan tehetségesek és/vagy nem teszik bele hasonlóan a melót (lásd Coulthard, Montoya, Massa, Grosjean, Giovinazzi). Ellenben vannak olyanok, akik hasonlóan tehetségesek, és mellé baromi szorgalmasak is (lásd Alonos és Vettel), na mellettük viszont másodhegedűs, mert velük szemben 1-2 villanáson kívül, nem képes konstansan erős teljesítményt nyújtani.
  Kimi Räikkönen bizonyos körülmények között verhetetlen, de míg ő 10-ből maximum 2-szer hozza ezt, addig az Alonso, Hamilton, Vettel, Leclerc, Verstappen és Schumacher típusú versenyzők 10-ből 9,5-szer.

 8. andrea1: Így én ezt megértem, ezt Kiminek kellett volna akarnia, sokkal éhesebbnek lennie, asztalra csapnia és csírájában elnyomni Felipét. Na mindegy, ezeken már nem lehet változtatni. Gondolom Montezemolo is ezt várta tőle, aztán mivel nem tette meg, jöhetett Alonso. Más Kimi, ennyi.

  Az a baj, hogy aki ilyen szempontból más, az gyengébb. Ezt nagyon jól megmutatták az Alonso és Vettel mellett töltött évek. A tehetsége + minimum effort (Permane után szabadon) elég lehet olyan versenyzőkkel szemben, akik nem olyan tehetségesek és/vagy nem teszik bele hasonlóan a melót (lásd Coulthard, Montoya, Massa, Grosjean, Giovinazzi). Ellenben vannak olyanok, akik hasonlóan tehetségesek, és mellé baromi szorgalmasak is (lásd Alonos és Vettel), na mellettük viszont másodhegedűs, mert velük szemben 1-2 villanáson kívül, nem képes konstansan erős teljesítményt nyújtani.
  Kimi Räikkönen bizonyos körülmények között verhetetlen, de míg ő 10-ből maximum 2-szer hozza ezt, addig az Alonso, Hamilton, Vettel, Leclerc, Verstappen és Schumacher típusú versenyzők 10-ből 9,5-szer.

 9. KIMI AND THE RED POWER: A Ferrari látta Kimiben ezt a “minimum effort”-ot, amiről Permane beszél, ezért hátráltak ki mögüle 2008-tól kezdve. Kimi a sikeres Ferrarival töltött évekkel fizetett a stílusáért, az olaszokat soha nem tudta maga mögé állítani, sőt inkább a tehetségtelenebb, de szenvedélyesebb Felipét nyomták. (Hozzáteszem, én sem biztos, hogy annyira építettem volna egy olyan srácra, aki -főleg Schumacher után- nem igazán tesz bele 100%-ot.)

  Így én ezt megértem, ezt Kiminek kellett volna akarnia, sokkal éhesebbnek lennie, asztalra csapnia és csírájában elnyomni Felipét. Na mindegy, ezeken már nem lehet változtatni. Gondolom Montezemolo is ezt várta tőle, aztán mivel nem tette meg, jöhetett Alonso. Más Kimi, ennyi.

 10. andrea1:
  Így hogy vannak a srácok , család nem gondolnám hogy probléma lesz. Remélem. Sajnos hajlam van és volt olyan életvitele amiből baj lehetett volna vagy lehetne ha azt folytatná …Ami a legfontosabb és legszomorúbb a sztoriba, burkoltan leírta mit élt át az édesanyja az apja mellett, az alkohol mit tett vele, hogy milyen volt az ő kapcsolatuk a végén. Van pl mi tarthatja vissza ettől, rámehet az egész család, elhagyhatja a felesége és gyerekek is idővel. Kár lenne érte mert jó ember. A másik meg jo látni mennyire élvezi még a versenyzést , azt tudjuk hogy fele annyi munkát nem fordított ebbe bele mint kellett volna és ennyi neki elég is volt, bosszantó valahol , talàn Dennis aki éppenséggel többet hozott ki belőle ilyen téren, erőltette nála a több munkát, mert a tehetsége óriási és adott volt mindig , és talán ezért nem tud így kiöregedni ahogy kellene , ahogy ilyen korosztályban látni vélhető ,érthetetlen hibák, max akkor mikor már nem érdekli akkor jönnek majd el ezek vagy csak azt mondja , köszöni ennyi volt . A Ferrari évekért kàr viszont , ok a VB meg egy igazából az egy más csapat volt , voros szín , ferrari motor de értelmes csapatba. Azt azóta se sikerült összerakni.

  A Ferrari látta Kimiben ezt a “minimum effort”-ot, amiről Permane beszél, ezért hátráltak ki mögüle 2008-tól kezdve. Kimi a sikeres Ferrarival töltött évekkel fizetett a stílusáért, az olaszokat soha nem tudta maga mögé állítani, sőt inkább a tehetségtelenebb, de szenvedélyesebb Felipét nyomták. (Hozzáteszem, én sem biztos, hogy annyira építettem volna egy olyan srácra, aki -főleg Schumacher után- nem igazán tesz bele 100%-ot.)

 11. mb C124:
  Permane felidézte, hogy Räikkönen két futamot nyert meg a Lotus színeiben, szerinte ezekért nem kellett igazán megküzdenie, sőt, „elég könnyű győzelmek voltak”, és a 2007-es világbajnok moráljában is talált kivetnivalót.

  „Nem állítom, hogy valami versenyzőguru vagyok, de bosszantó Kimi esetében, hogy látni azt, hogy csak a minimális erőfeszítést mozgósítja. Ez biztos, és az is meggyőződésem, hogy mások is ezt fogják mondani, de micsoda tehetség! Milyen óriási, hatalmas tehetség!”

  Érdemes az egészet elolvasni…https://gphirek.origo.hu/f1/20201121-f1-alan-permane-leteremtette-kimi-raikkonent-a-finn-pilota-azota-sem-bocsatott-meg-neki.html

  Hat igen … mondjuk azt a radiozast én se nézzem volna el a tagnak 😀

 12. Így hogy vannak a srácok , család nem gondolnám hogy probléma lesz. Remélem. Sajnos hajlam van és volt olyan életvitele amiből baj lehetett volna vagy lehetne ha azt folytatná …Ami a legfontosabb és legszomorúbb a sztoriba, burkoltan leírta mit élt át az édesanyja az apja mellett, az alkohol mit tett vele, hogy milyen volt az ő kapcsolatuk a végén. Van pl mi tarthatja vissza ettől, rámehet az egész család, elhagyhatja a felesége és gyerekek is idővel. Kár lenne érte mert jó ember. A másik meg jo látni mennyire élvezi még a versenyzést , azt tudjuk hogy fele annyi munkát nem fordított ebbe bele mint kellett volna és ennyi neki elég is volt, bosszantó valahol 🙁 , talàn Dennis aki éppenséggel többet hozott ki belőle ilyen téren, erőltette nála a több munkát, mert a tehetsége óriási és adott volt mindig , és talán ezért nem tud így kiöregedni ahogy kellene , ahogy ilyen korosztályban látni vélhető ,érthetetlen hibák, max akkor mikor már nem érdekli akkor jönnek majd el ezek vagy csak azt mondja , köszöni ennyi volt . A Ferrari évekért kàr viszont , ok a VB meg egy igazából az egy más csapat volt , voros szín , ferrari motor de értelmes csapatba. Azt azóta se sikerült összerakni.

 13. mb C124:
  Permane felidézte, hogy Räikkönen két futamot nyert meg a Lotus színeiben, szerinte ezekért nem kellett igazán megküzdenie, sőt, „elég könnyű győzelmek voltak”, és a 2007-es világbajnok moráljában is talált kivetnivalót.

  „Nem állítom, hogy valami versenyzőguru vagyok, de bosszantó Kimi esetében, hogy látni azt, hogy csak a minimális erőfeszítést mozgósítja. Ez biztos, és az is meggyőződésem, hogy mások is ezt fogják mondani, de micsoda tehetség! Milyen óriási, hatalmas tehetség!”

  Érdemes az egészet elolvasni…https://gphirek.origo.hu/f1/20201121-f1-alan-permane-leteremtette-kimi-raikkonent-a-finn-pilota-azota-sem-bocsatott-meg-neki.html

  sztem a 2012,13-as lotus bitang jó kocsi volt. csak egy valami hiányzott, egy konstans pilóta.
  kimi jól ment futamokon, de mindig hátulról indult. grozsan előlről indult, de szar volt a futamtempója. ha a kettőt tudtuk volna kombinálni, akkor sztem évente legalább 3-4 futamot behúzhattak volna.

 14. Permane felidézte, hogy Räikkönen két futamot nyert meg a Lotus színeiben, szerinte ezekért nem kellett igazán megküzdenie, sőt, „elég könnyű győzelmek voltak”, és a 2007-es világbajnok moráljában is talált kivetnivalót.

  „Nem állítom, hogy valami versenyzőguru vagyok, de bosszantó Kimi esetében, hogy látni azt, hogy csak a minimális erőfeszítést mozgósítja. Ez biztos, és az is meggyőződésem, hogy mások is ezt fogják mondani, de micsoda tehetség! Milyen óriási, hatalmas tehetség!”

  Érdemes az egészet elolvasni… https://gphirek.origo.hu/f1/20201121-f1-alan-permane-leteremtette-kimi-raikkonent-a-finn-pilota-azota-sem-bocsatott-meg-neki.html

 15. F1890: sztem kimi nem hülye. sok dolgot lehet mondani rá, de azt h ne lenne meg a magához való esze azt nem.ha nem lenne családja lehet iszákosan végezné valemelyik árokban, de most sztem neki ez hatalmas “élet értelmét” adja a család. úgyh nem gondolnám h lefog csúszni, és mivel szeret krosszmotorozni barkácsolni, sztem szépen fogja leéldegélni az életét. a problémák max 60+ után kezdődhetnek mikor már nem tud ennyire aktív életet élni. na mindegy, reméljük a legjobbakat

  Nem hülye, de mint említettem, most rengeteg pénzt keres, nem egy átlag magyar, de még csak nem is egy átlag svájci színvonalán él, a pénz pedig hamar fogy. Amikor 2009-ben visszavonult, és 2010-ben még Red Bull támogatással elkezdett rallyzni, jónak tűnt minden. De mivel túlerőltette, rengeteget törte a gépet, a Red Bull 1 szezon után kihátrált, és végül az utolsó pillanatban, saját pénzből nevezett 2011-re, de már pénzügyi megfontolásból, akkor sem ment el minden versenyre.
  A könyvéből is kiderül, hogy egy óriási mélypont volt ez az időszak az életében: az édesapja meghalt, hirtelen fizetős versenyző lett, és a házassága is romokban volt. A Forma-1 ekkor a Lotus formájában újra megmentette őt, ahogy 2000-ben Peter Sauber.
  Nagyon haragszom rá, amikor félvállról veszi ezt a sportot, vagy hobbiként beszél róla, mert a sport és a körülötte dolgozók rengeteget adtak neki. A második etapjában már sokkal koncentráltabbnak tűnik, főleg mióta kikapott Alonsotól, Vetteltől. 2012-13-ban attól függetlenül, hogy kívülről jónak látszott a teljesítménye, szerintem baromira nem tette oda magát, mivel Grosjean nem tette magasra a lécet. Ez meg is látszott később a Ferrarinál. A későbbi, 18-19-20-as Kimi szerintem sokkal jobb mint az akkori…

 16. KIMI AND THE RED POWER: Azért nagyon kíváncsi leszek, hogy amikor Kimi visszavonul, akkor miképp alakul az élete. Nyilván a legjobbakat kívánom neki, de ha nem dolgozik keményen más területeken, akkor nehéz lesz akár csak a töredékét is megteremteni annak, amit most keres.
  Sajnos a könyvéből kiderült, hogy “családi örökség” a problémák alkohollal való elfolytása, az édesapja is küzdött vele rendesen, és Kimi is, amikor rallys ideje alatt, 2010-11-ben a Red Bull nem támogatta tovább a WRC-kalandot, és az édesapja is meghalt.
  Az is a könyvéből derült ki, hogy Kimi elképesztő nagylelkű a környezetével, és biztos vagyok benne, hogy mindenkit támogat mindenben, amennyire tud, így a fiára is el fogja költeni az utolsó garasait is. Bízom benne, hogy életének második fele is legalább annyira sikeres lesz, mint az első…

  sztem kimi nem hülye. sok dolgot lehet mondani rá, de azt h ne lenne meg a magához való esze azt nem. ha nem lenne családja lehet iszákosan végezné valemelyik árokban, de most sztem neki ez hatalmas “élet értelmét” adja a család. úgyh nem gondolnám h lefog csúszni, és mivel szeret krosszmotorozni barkácsolni, sztem szépen fogja leéldegélni az életét. a problémák max 60+ után kezdődhetnek mikor már nem tud ennyire aktív életet élni. na mindegy, reméljük a legjobbakat

 17. F1890:
  azt is nyilatkozta kimi h 1 profi gokart idény annyiba kerül mint 20 éve egy formula renault évad. szóval azt gondolom, h azért is marad, hogy ha adott esetben a fia komolyan venné a versenyzést akkor legyen rá keretük, ne járjanak úgy mint alesiék

  Azért nagyon kíváncsi leszek, hogy amikor Kimi visszavonul, akkor miképp alakul az élete. Nyilván a legjobbakat kívánom neki, de ha nem dolgozik keményen más területeken, akkor nehéz lesz akár csak a töredékét is megteremteni annak, amit most keres.
  Sajnos a könyvéből kiderült, hogy “családi örökség” a problémák alkohollal való elfolytása, az édesapja is küzdött vele rendesen, és Kimi is, amikor rallys ideje alatt, 2010-11-ben a Red Bull nem támogatta tovább a WRC-kalandot, és az édesapja is meghalt.
  Az is a könyvéből derült ki, hogy Kimi elképesztő nagylelkű a környezetével, és biztos vagyok benne, hogy mindenkit támogat mindenben, amennyire tud, így a fiára is el fogja költeni az utolsó garasait is. Bízom benne, hogy életének második fele is legalább annyira sikeres lesz, mint az első…

 18. azt is nyilatkozta kimi h 1 profi gokart idény annyiba kerül mint 20 éve egy formula renault évad. szóval azt gondolom, h azért is marad, hogy ha adott esetben a fia komolyan venné a versenyzést akkor legyen rá keretük, ne járjanak úgy mint alesiék