Vettel és Hülkenberg nem volt komoly jelölt a Red Bullnál

Sosem került szóba a Red Bullnál Sebastian Vettel visszatérése, és csapatfőnökük azt is elárulta, hogy Nico Hülkenberg sem volt igazán komoly jelöltjük.

Teljes cikk

Vélemény, hozzászólás?

38 thoughts on “Vettel és Hülkenberg nem volt komoly jelölt a Red Bullnál

 1. S.Perez: Dehát a második mondatoddal cáfolod meg pont saját magad! 😀 Te csak egy múltbéli eredmény alapján ítéled meg Vettelt (4VB)! Itt a fórumon a Vettelt kritizálók egyike sem azt tartja gyengének, hogy 13-ik egy versenyen/időmérőn, hanem azt, hogy közben a csapattársa 6-7 tizeddel jobbat elérve top10-ben, olykor top 5-ben végez! És olyat sem hallottam még, hogy Alonso kétbalkezes lett volna a mezőny végén, miközben nullára verte pl. Vandoorne-t pl. időmérőn… el vagy tévedve egy kicsit sztem!

  F1890: na de perezt meg mi alapján ítéljük meg? button elpicsázta, kobayashival egy szint volt, hulkenberggel kb egy szint (akit ricsi azért megvert rendesen), oconnál sem tűnt jobbnak . most h strollt meg elpicsázta ettől azt gondoljuk h egyből kurvajó lett? szerintem csak annyi történt h kapott egy nagyon jó autót és élt vele, hozta amit kell. szerintem pl alonso sem lett tőle jobb versenyző h vandoornet elpicsázta, vagy max h megverte albont x-0-ra. idén nálam is top 5-ös volt perez, szó se róla, és abszolút örülök h megkapta a rb-os ülést. de kicsit erősnek érzem azt, hogy perez jobb lenne mint vettel összességében.

  Ott a pont, és tegyük hozzá, ahhoz a győzelemhez kellett, hogy a merci totálisan demoralizálta magát egy kiállással.. ha nincs a baki Perez max. 3. helynek örül. Persze most sem vonom kétségbe az érdemeit, teljesítményét, szép második félidőt hozott, de számomra akkor is egy erős középmezőnybeli pilóta, nem több. Jövőre meglesz a nagy lehetőség, utána elválik mihez kezd az eséllyel.

 2. Nagyon érthető döntés született. Vettel érthető miért nem..eyzserűen nem fér már bele ebbe a képbe, Hülk talán nem annyira él a lehetőségekkel mint Perez, Perez meg egy túlélő. 😀 Nagy százalékban hozza a lepattanókat és nagyon úgy tűnt a bejelentés utáni interjújában amikor a célt fogalmazta meg…mégpedig az hogy a csapatot segítse a bajnoki küzdelmekbe, és szerintem mindent meg is fog tenni. Vettel esetében ezt a Ferrari sztorit el kell engedni, újrakezdés van. 🙂 Az Aston sztori érdekes lesz, de abban hiszek hogy össze fogja magát szedni, hajrá!!!

 3. Látom nagyon pörög mindenki, kicsit nyugodjatok le és nézzetek szezonzáró hivatalos F1 YouTube csatorna videót…

 4. schumilton: Ettől nyugszik meg a lelked, hogy belerúgsz MSC fiába? Szép, modhatom…

  Mert te azt gondolod,hogy Mick az első évében képes lenne legyőzni az öreg rókákat?

 5. schumilton: Szerintem készülj fel rá, hogy jövőre a kedvencedről is hasonló véleménnyel lesz a többség!

  Én helyén tudom kezelni Max és Checo teljesítményét is. Úgyhogy engem csak pozitív meglepetés érhet 😉

 6. Kimi kitudott mászni a gödörből, gondolok itt a 2014-2015 közötti időszakokra, amikor tényleg alul teljesített. Fejben kell nagyon erősnek lenni és akkor van esély visszanyerni a topformád. Viszont vettelt nem tartom olyan erősnek fejben, mint kimi, még ha vissza is nyer valamennyit a sebességéből, sztem sosem lesz már a régi, túl sokat hibázott, ami miatt örökre benne lesz az a túlzott óvatosság. De hátha megmutatja mégegyszer nekünk, miért is 4x vb.

 7. guide: a Haas kivételével minden csapatnál van legalább 1 olyan kaliberű pilóta,aki világbajnokságot tudna nyerni megfelelő autóban.

  Ettől nyugszik meg a lelked, hogy belerúgsz MSC fiába? Szép, modhatom…

 8. S.Perez: Dehát a második mondatoddal cáfolod meg pont saját magad! Te csak egy múltbéli eredmény alapján ítéled meg Vettelt (4VB)! Itt a fórumon a Vettelt kritizálók egyike sem azt tartja gyengének, hogy 13-ik egy versenyen/időmérőn, hanem azt, hogy közben a csapattársa 6-7 tizeddel jobbat elérve top10-ben, olykor top 5-ben végez! És olyat sem hallottam még, hogy Alonso kétbalkezes lett volna a mezőny végén, miközben nullára verte pl. Vandoorne-t pl. időmérőn… el vagy tévedve egy kicsit sztem!

  Szerintem készülj fel rá, hogy jövőre a kedvencedről is hasonló véleménnyel lesz a többség!

 9. F1890: na de perezt meg mi alapján ítéljük meg? button elpicsázta, kobayashival egy szint volt, hulkenberggel kb egy szint (akit ricsi azért megvert rendesen), oconnál sem tűnt jobbnak . most h strollt meg elpicsázta ettől azt gondoljuk h egyből kurvajó lett? szerintem csak annyi történt h kapott egy nagyon jó autót és élt vele, hozta amit kell. szerintem pl alonso sem lett tőle jobb versenyző h vandoornet elpicsázta, vagy max h megverte albont x-0-ra. idén nálam is top 5-ös volt perez, szó se róla, és abszolút örülök h megkapta a rb-os ülést. de kicsit erősnek érzem azt, hogy perez jobb lenne mint vettel összességében.

  De én egy szóval sem mondtam most, h Perez jobb, mint Vettel! De persze a mostani teljesítményük alapján nyilván nem cseréltem volna le én (sem) Checot őrá! (persze ez nyilván elfogultság is). Igazából már sokszor végignyomtuk ezt a vitát, szerintem Vettel az erős csapattársak ellen elvérzett: csak egy kiöregedő (és picit becsicskított) Webbert és Raikkonent, valamint egy gyenge Bourais-t tudott összességében lenyomni! Ricsivel és Leclerckel sem tudott mit kezdeni még úgy sem, hogy eleinte kiemelt státusza volt. De ez csak az én véleményem! Ettől függetlenül az egyik legeredményesebb pilóta és nem mellesleg emberileg is nagyon szimpatikus. De attól még nem lesz a szememben elég gyors.

  Amúgy a Button-féle elp*csázást kicsit erősnek érzem, oké, a pontversenyben lenyomta, de ő se hozott még egy dobogót se azzal a géppel, időmérőn pedig Perez volt a jobb! 🙂 A többi versenyzőnél pedig versenytempóban kivétel nélkül sokkal erősebb volt Checo (Hulk és Ocon is legtöbbször előle indult és mögötte végzett :D). Perez sem a legélesebb kés, tudom jól. Ettől még ő a kedvencem 😛

 10. S.Perez: Dehát a második mondatoddal cáfolod meg pont saját magad! 😀 Te csak egy múltbéli eredmény alapján ítéled meg Vettelt (4VB)! Itt a fórumon a Vettelt kritizálók egyike sem azt tartja gyengének, hogy 13-ik egy versenyen/időmérőn, hanem azt, hogy közben a csapattársa 6-7 tizeddel jobbat elérve top10-ben, olykor top 5-ben végez! És olyat sem hallottam még, hogy Alonso kétbalkezes lett volna a mezőny végén, miközben nullára verte pl. Vandoorne-t pl. időmérőn… el vagy tévedve egy kicsit sztem!

  na de perezt meg mi alapján ítéljük meg? button elpicsázta, kobayashival egy szint volt, hulkenberggel kb egy szint (akit ricsi azért megvert rendesen), oconnál sem tűnt jobbnak . most h strollt meg elpicsázta ettől azt gondoljuk h egyből kurvajó lett? szerintem csak annyi történt h kapott egy nagyon jó autót és élt vele, hozta amit kell. szerintem pl alonso sem lett tőle jobb versenyző h vandoornet elpicsázta, vagy max h megverte albont x-0-ra. idén nálam is top 5-ös volt perez, szó se róla, és abszolút örülök h megkapta a rb-os ülést. de kicsit erősnek érzem azt, hogy perez jobb lenne mint vettel összességében.

 11. vinyei93: A fene már, nem tudom még kezelni ezt az új hozzászólási rendszert, félrenyomok telón egyfolytában. Szóval.
  “Ha jövőre is bénázik vagy nem veri “agyon” a csapattársát,akkor ennyi volt.”
  Ne is haragudj, de te ilyet nem mondhatsz, te Vettel párti vagyok, és ők elfogultak, vakok, ugyebár.
  Megmondták többen is…

  Nagyon kiváncsi vagyok a jövő évre, rengeteg jó pilóta lesz, izgalmas lehet az év sok szempontból is.
  És Vettelben nagyon bízom.

  Hát én érte haragszom,nem ellene!:D
  Imádnám,ha jövőre újra a régi lenne!Elsősorban azért,mert jó érzés lenne számomra. 😀
  Másrészről a gyűlölködést,rosszindulatot nem nagyon bírom elviselni.Szerintem ez a legnagyobb bűnök egyike és ha valaki ezt tapasztalja saját magán,akkor mindent meg kell próbálni,hogy kiirtsa magából.Vettel jó szereplése egyfajta büntetés lenne azok számára,akik tapicskolnak ebben az érzésben,mint Tapani.:DD

 12. S.Perez: Dehát a második mondatoddal cáfolod meg pont saját magad! Te csak egy múltbéli eredmény alapján ítéled meg Vettelt (4VB)! Itt a fórumon a Vettelt kritizálók egyike sem azt tartja gyengének, hogy 13-ik egy versenyen/időmérőn, hanem azt, hogy közben a csapattársa 6-7 tizeddel jobbat elérve top10-ben, olykor top 5-ben végez! És olyat sem hallottam még, hogy Alonso kétbalkezes lett volna a mezőny végén, miközben nullára verte pl. Vandoorne-t pl. időmérőn… el vagy tévedve egy kicsit sztem!

  Én továbbra is azt mondom, hogy Vettel nem teljesített jól idén, hogy miért, azt döntse el mindenki saját maga, de ez nem teszi semmissé azt, hogy előtte évegik top teljesítményt nyújtott.
  Nagyon szétszakadt ez a dolog, van aki nem veszi figyelembe a mostani rossz teljesítményt, van aki a régi jót. Egyik sem jó.

 13. Go.Michael: Egy vb címet be lehet mákolni, de 4-t? Ugyanmár. A legkönnyebb módszer az eredmény, szimpla helyezés alapján megítélni egy pilótát. Ennyi erővel Button kutyaütő volt, Alonso kétbalkezes mert full a mezőny végén bandukolt… A legnagyobb hiba a vélemény alkotás és szólás szabadság világában, ha nem vizsgáljuk meg az adott helyzetet “miért” jött az létre.Borzasztóan összetett képlet a formula 1 és a legkönnyebb azt mondani, xar a pilóta, miközben úgy érkezik egy hétvégére hogy 0,3-4 tizedmásodperc hátránya van és kockáztatni kell, hogy valamelyest behozza a hátrányt, ez jellemezte azokat a szezonokat amikor a ferrari ott loholt a merci nyakán.
  Várjuk meg mit alkot Vettel az astonban, én azt érzem sok ember orra alá borsot fog törni. Persze a négy vb cím mindig is egy íratlan elvárás lesz a pilóta felé, nem féltem Vettelt intelligens pilóta-ember, ha ő belement ebbe a kalandba azért tette, mert van még benne.

  Dehát a második mondatoddal cáfolod meg pont saját magad! 😀 Te csak egy múltbéli eredmény alapján ítéled meg Vettelt (4VB)! Itt a fórumon a Vettelt kritizálók egyike sem azt tartja gyengének, hogy 13-ik egy versenyen/időmérőn, hanem azt, hogy közben a csapattársa 6-7 tizeddel jobbat elérve top10-ben, olykor top 5-ben végez! És olyat sem hallottam még, hogy Alonso kétbalkezes lett volna a mezőny végén, miközben nullára verte pl. Vandoorne-t pl. időmérőn… el vagy tévedve egy kicsit sztem!

 14. guide:
  Amúgy 2021-ben minden kiderül.A mezőny nagyon erős lett, a Haas kivételével minden csapatnál van legalább 1 olyan kaliberű pilóta,aki világbajnokságot tudna nyerni megfelelő autóban.(Gaslynak megelőlegeztem.:D) Szóval,ha Stroll esetleg azzal a céllal szerződtette Vettelt,hogy a saját fiával megveresse,akkor az nagyon sokba fog neki kerülni.Nincs idő játszadozni,se az Astonnak,se Vettelnek.Teljesíteni kell,pontokat gyűjteni.Ha jövőre is bénázik vagy nem veri “agyon” a csapattársát,akkor ennyi volt.

  A fene már, nem tudom még kezelni ezt az új hozzászólási rendszert, félrenyomok telón egyfolytában. Szóval.
  “Ha jövőre is bénázik vagy nem veri “agyon” a csapattársát,akkor ennyi volt.”
  Ne is haragudj, de te ilyet nem mondhatsz, te Vettel párti vagyok, és ők elfogultak, vakok, ugyebár. 😀
  Megmondták többen is…

  Nagyon kiváncsi vagyok a jövő évre, rengeteg jó pilóta lesz, izgalmas lehet az év sok szempontból is.
  És Vettelben nagyon bízom.

 15. guide:
  Amúgy 2021-ben minden kiderül.A mezőny nagyon erős lett, a Haas kivételével minden csapatnál van legalább 1 olyan kaliberű pilóta,aki világbajnokságot tudna nyerni megfelelő autóban.(Gaslynak megelőlegeztem.:D) Szóval,ha Stroll esetleg azzal a céllal szerződtette Vettelt,hogy a saját fiával megveresse,akkor az nagyon sokba fog neki kerülni.Nincs idő játszadozni,se az Astonnak,se Vettelnek.Teljesíteni kell,pontokat gyűjteni.Ha jövőre is bénázik vagy nem veri “agyon” a csapattársát,akkor ennyi volt.

  guide:
  Amúgy 2021-ben minden kiderül.A mezőny nagyon erős lett, a Haas kivételével minden csapatnál van legalább 1 olyan kaliberű pilóta,aki világbajnokságot tudna nyerni megfelelő autóban.(Gaslynak megelőlegeztem.:D) Szóval,ha Stroll esetleg azzal a céllal szerződtette Vettelt,hogy a saját fiával megveresse,akkor az nagyon sokba fog neki kerülni.Nincs idő játszadozni,se az Astonnak,se Vettelnek.Teljesíteni kell,pontokat gyűjteni.Ha jövőre is bénázik vagy nem veri “agyon” a csapattársát,akkor ennyi volt.

  “Ha jövőre is bénázik vagy nem veri “agyon” a csapattársát,akkor ennyi volt.”

 16. Amúgy 2021-ben minden kiderül.A mezőny nagyon erős lett, a Haas kivételével minden csapatnál van legalább 1 olyan kaliberű pilóta,aki világbajnokságot tudna nyerni megfelelő autóban.(Gaslynak megelőlegeztem.:D) Szóval,ha Stroll esetleg azzal a céllal szerződtette Vettelt,hogy a saját fiával megveresse,akkor az nagyon sokba fog neki kerülni.Nincs idő játszadozni,se az Astonnak,se Vettelnek.Teljesíteni kell,pontokat gyűjteni.Ha jövőre is bénázik vagy nem veri “agyon” a csapattársát,akkor ennyi volt.

 17. A csapatfőnöktől elvárás,hogy tanuljon meg hazudni!
  2-3 héttel ezelőtt a német sajtó arról cikkezett,hogy az RB Hülkenberget választotta.Nem hinném,hogy csak a hasukra ütöttek.Perez mellett döntöttek,mert egy jobb pilóta és még pénzt is hoz a házhoz.Ne legyen senkinek illúziója,ez is szempont ebben a vírusos időben.
  Vettellel is kacérkodtak egészen addig,amíg Verstappen alá nem írt velük.Ha Max lelépett volna a mercihez,akkor visszahozták volna.Melléje viszont nem.

 18. Vettel jelenleg olyan dudás hogy elég hamisan muzsikál. Nagyon megromlott a zenei hallása.

 19. ernike: Évekig tartó rossz teljesítményt semmi sem fogja megváltoztatni, eltörölni. Én egyébként nem mondtam soha, hogy Albonnal egy szinten van, ha Albon mellett csak Vettel lett volna a RB opció tuti Vettelt választottam volna.

  Nem is te mondtad, mások mondják azt, hogy Vettel ilyen kaliber.

 20. ernike: Évekig tartó rossz teljesítményt semmi sem fogja megváltoztatni, eltörölni. Én egyébként nem mondtam soha, hogy Albonnal egy szinten van, ha Albon mellett csak Vettel lett volna a RB opció tuti Vettelt választottam volna.

  Én sem mondtam, hogy el fogja törölni. Ez megtörtént. Vettel szarul teljesített. Inkább azt nem értem, hogy pár évig tartó rossz teljesítmény miért törli el egyeseknél az előtte levő jóval több év klasszis teljesítményét.
  Ha jövőre Vettel jó lesz, akkor nem eltörli, hanem szépít a rossz éveken. A kettő közt óriási a különbség.

 21. vinyei93:
  Egyébként egy kérdés, ha Vettel jövőre jól fog menni, akkor az aki most meg van győződve róla, hogy Vettel Albonnal egyenértékű, mit fog mondani?

  Azt, hogy egy Mercivel könnyű. 😛

 22. vinyei93:
  Egyébként egy kérdés, ha Vettel jövőre jól fog menni, akkor az aki most meg van győződve róla, hogy Vettel Albonnal egyenértékű, mit fog mondani?

  Évekig tartó rossz teljesítményt semmi sem fogja megváltoztatni, eltörölni. Én egyébként nem mondtam soha, hogy Albonnal egy szinten van, ha Albon mellett csak Vettel lett volna a RB opció tuti Vettelt választottam volna.

 23. Egyébként egy kérdés, ha Vettel jövőre jól fog menni, akkor az aki most meg van győződve róla, hogy Vettel Albonnal egyenértékű, mit fog mondani?

 24. Vicces, hogy sokan arra panaszkodnak ezen az oldalon, hogy igazából csak Vettel szurkolók vannak, és már értelmetlen itt lenni, mert úgyis jön egy Vettel fan.
  Ezek után az első kettő hozzászólás gyönyörű 😀

  Érdemben is, felesleges volt Vettelben gondolkodniuk, nem fiatal már, és az utóbbi évek alapján nekik szinte presztizskérdés is volt, hogy nem mehet oda olyan, aki nem teljesít jól. Ergó, Vettel off. Hozzáteszem, ez a cikk nem is Vettelről szól, csak a cikk írója tudta, hogy így többen fognak kattintani 😀
  Vettelnek a jövő év egy olyan esély, amit nem csak ki kell, hanem ki is fog használni
  Tovább kell menni, ami történt, megtörtént, van 4 vb-címe, van egy baromi jó Ferraris időszaka, meg van egy jóóóó nagy mélyrepülése. Majd jövőre szépít ezen a statisztikán.

 25. Vettelnek pont egy olyan csapat kell mint az Aston ahol vezérként fogják őt tartani, pont egy olyan csapattárssal mint Stroll. Mellette újraépítheti magát. Verstappen a földbe döngölte volna, még jobban mint Leclerc.

 26. vandr: Érthető, hogy nem akartak egy német Albont odahozni, akinek ráadásul 30-40-szer akkora fizetést kellett volna adni, mint a thaiföldi verziónak.

  vettel mondta h ingyen is ment volna 🙂

 27. Go.Michael: Annak pedig sokszorosa a marketing értékét tekintve. RB részéről nem volt opció Vettel, egyik csapat sem akar 2 dudással nekivágni, ideje elfogadni hogy ez a jelenkori f1 sormintája, egy erős pilóta és egy középszer aki erős pontszerző és taktikában is tényező lehet egy esetleges győzelmi szándék alkalmával.

  Tehát azért nem kellett az RB-nek Vettel, mert túl erős csapattársa lett volna Verstappennek? Ezt szerintem te sem gondolod komolyan.

 28. ernike: Értem én hogy Vettel 4x-es bajnok, de az utóbbi 3 éven hogy lehet ilyen könnyen elsiklani és teljesen a Ferrari számlájára írni?
  Véleményem szerint a RB valóban a legjobb opciót választotta. 2 dudás, Vettel? Ne már… Vettel az utóbbi időben a középszert sem hozta.

  Egy vb címet be lehet mákolni, de 4-t? Ugyanmár. 🙂 A legkönnyebb módszer az eredmény, szimpla helyezés alapján megítélni egy pilótát. Ennyi erővel Button kutyaütő volt, Alonso kétbalkezes mert full a mezőny végén bandukolt… A legnagyobb hiba a vélemény alkotás és szólás szabadság világában, ha nem vizsgáljuk meg az adott helyzetet “miért” jött az létre. Borzasztóan összetett képlet a formula 1 és a legkönnyebb azt mondani, xar a pilóta, miközben úgy érkezik egy hétvégére hogy 0,3-4 tizedmásodperc hátránya van és kockáztatni kell, hogy valamelyest behozza a hátrányt, ez jellemezte azokat a szezonokat amikor a ferrari ott loholt a merci nyakán.
  Várjuk meg mit alkot Vettel az astonban, én azt érzem sok ember orra alá borsot fog törni. Persze a négy vb cím mindig is egy íratlan elvárás lesz a pilóta felé, nem féltem Vettelt intelligens pilóta-ember, ha ő belement ebbe a kalandba azért tette, mert van még benne.

 29. vandr: Érthető, hogy nem akartak egy német Albont odahozni, akinek ráadásul 30-40-szer akkora fizetést kellett volna adni, mint a thaiföldi verziónak.

  Hát igen, ha Perez nem lett volna a képben, akkor sem lett volna megfelelő csere. Albon legalább olcsó, és kevesebbet forog.

 30. ernike: Értem én hogy Vettel 4x-es bajnok, de az utóbbi 3 éven hogy lehet ilyen könnyen elsiklani és teljesen a Ferrari számlájára írni?
  Véleményem szerint a RB valóban a legjobb opciót választotta. 2 dudás, Vettel? Ne már… Vettel az utóbbi időben a középszert sem hozta.

  Ne legyél annyira felszínes és akkor megérted, hogy tud így szerepelni egy 4x bajnok egy Ferrariban.

 31. Go.Michael: Annak pedig sokszorosa a marketing értékét tekintve. RB részéről nem volt opció Vettel, egyik csapat sem akar 2 dudással nekivágni, ideje elfogadni hogy ez a jelenkori f1 sormintája, egy erős pilóta és egy középszer aki erős pontszerző és taktikában is tényező lehet egy esetleges győzelmi szándék alkalmával.

  Értem én hogy Vettel 4x-es bajnok, de az utóbbi 3 éven hogy lehet ilyen könnyen elsiklani és teljesen a Ferrari számlájára írni?
  Véleményem szerint a RB valóban a legjobb opciót választotta. 2 dudás, Vettel? Ne már… Vettel az utóbbi időben a középszert sem hozta.

 32. vandr: Érthető, hogy nem akartak egy német Albont odahozni, akinek ráadásul 30-40-szer akkora fizetést kellett volna adni, mint a thaiföldi verziónak.

  Annak pedig sokszorosa a marketing értékét tekintve. RB részéről nem volt opció Vettel, egyik csapat sem akar 2 dudással nekivágni, ideje elfogadni hogy ez a jelenkori f1 sormintája, egy erős pilóta és egy középszer aki erős pontszerző és taktikában is tényező lehet egy esetleges győzelmi szándék alkalmával.

 33. Tapani:
  Pontosabban: Vettel egyáltalán nem is volt jelölt. Egyébként pont ezt írtam a múltkor. Az RB nem maradt le Vettel szerződtetéséről, mert egyáltalán nem is akarták szerződtetni. A jelenlegi formáját tekintve ez érthető.

  Érthető, hogy nem akartak egy német Albont odahozni, akinek ráadásul 30-40-szer akkora fizetést kellett volna adni, mint a thaiföldi verziónak.

 34. Pontosabban: Vettel egyáltalán nem is volt jelölt. Egyébként pont ezt írtam a múltkor. Az RB nem maradt le Vettel szerződtetéséről, mert egyáltalán nem is akarták szerződtetni. A jelenlegi formáját tekintve ez érthető.